MAST OD NEVENA

NEVEN + PČELINJI VOSAK + MASLINOVO ULJE (djevičansko)

Namjena u liječenju: Pomaže kod virusa, gljivica, akni, bradavica, cista, čireva, ekscema, hemeroida, herpesa, ljuštenja kože, krvarenja, lišaja, mastitisa, opeklina, osipa, opeklina od sunca, psorijaze, proširenih vena, seboreje, svih vrsta rana, smrzotina, raznih infekcija kože, varikoznih vena, ulceracije, ugriza i uboda insekata i masne kože lica. 

SASTAV MASTI:

NEVEN (ljekoviti sadržaj) – kalendulin, karotinoidi, albumin, likopen, flavonoidi, organske kiseline: jabučna, salicilna, palmatinska, voloksantin, citroksantin, rubiksantin, smole, žuto mastilo, šećer, bjelančevine, encimi, guma, fitosterol, kalcij, sumpor, vitamin A-karotenoid, esencijalno ulje koje sadrži seskviterpenske okside. Takođe sadrži i puno triterpena: amirine, arnidiol, faradiol. Sadrži 2-5% saponozida.

PČELJINJI VOSAK – Od davnina se koristi za liječenje rana i kožnih bolesti, gotovo nezaobilazni sastojak svakog prirodnog mehlema. Pčelinji vosak sadrži 4.096 IJ vitamina A i dosta vitamina F. Vitamini A i F igraju važnu ulogu u spriječavanju nastanka ekcema i akni, isušivanja kože te mogu djelovati kao zaštita od raka kože. Pčelinji vosak je potpuno prirodna tvar koja ne izaziva alergije, ima ugodan blagi miris te štiti i omekšava kožu. Vitamini A i F u vosku su odgovorni za postizanje glatkoće, vlažnosti i čvrstoće kože.

MASLINOVO ULJE - je čudo prirode koje je jako korisno za naše zdravlje, bogato je vitaminima A i E te polifenolima, što ga čini popularnim u mnogim kozmetičkim preparatima. Maslinovo ulje takodje jako dobro hidrira kožu, jer sadrži skvalen.To je prirodno jedinjenje koje je najčešće jedan od sastojaka kozmetike. Takodje se može naći i u ajkulinoj jetri. Maslinovo ulje takodje sadrži hlorofil. On je vrlo efikasan u liječenju kože od raznih kožnih problema kao što su psorijaza i ekcemi. Hlorofil se obično nalazi u bilju, ali ga ima i u maslinovom ulju. Hlorofil, takodje, sadrži neke supstance protiv starenja, koje redukuju bore i zadržavaju fini i mladalački izgled kože. U proteklih deset godina istraživanja su potvrdila da svježe ekstra djevičansko maslinovo ulje djeluje kao prirodni ibuprofen (Nature,2005). Sadrži, naime, tvar oleocanthal koja djeluje slično ibuprofenu, pa se ekstra djevičansko maslinovo ulje sve više dodaje kremama protiv bolova kod upalnih degenerativnih bolesti kostiju i zglobova.

Način korištenja: Mast nanijeti 3 puta dnevno na oboljelo mjesto.

Čuvati na hladnom i suhom mjestu do 25 °C, daleko od dohvata djece.

Pakovanje: 30 ml.

O NEVENU
  
Neven (Calendula officinalis L.) pripada obitelji Glavočika (Familija Compositae). Poznato je da je neven biljka koja se vijekovima koristi u narodnoj medicini za liječenje vanjskih i unutarnjih oboljenja. Ima izuzetno blagotvoran uticaj na kožu, zahvaljujući brojnim ljekovitim sastojcima koji pomažu boljoj epitalizaciji. Upotrebljava za ubrzavanje zarastanja rana, za posjekotine, modrice, opekotine na koži i sluzokoži, čireva, osipa i otečenih žlijezda. Zbog svojeg antibakterijskog i antivirusnog djelovanja će pomoći kod svake kožne bolesti, pa čak i najtežih poput raka kože. Mehanizam djelovanja u stimulaciji zarastanja rana nije još sasvim poznat, mada postoje pretpostavke da karotenoidi stimulirajući epitelizaciju i obnavljanje tkiva, snažno sudjeluju u ovom procesu. U Europskoj Uniji nevenova mast se upotrebljava za liječenje oralnih lezija ili sporo zarastajućih pukotina na usnama kao i upala oralne sluzokože, oslanjajući se na imunostimulirajuća i antibakterijska svojstva nevena što je potvrdila i Europska Komisija. Dokazano  je da mast koja sadrži ekstrakt nevena aktivira regeneraciju kao i razvoj tkiva epitela. 

Cijena: 6 KM + dostava.



Nema komentara:

Objavi komentar